Voor jou!

Greetje 3

Met3 coaching: voor jou!

Waar is de balans?

In de wereld van nu is succes iets rationeels geworden. Goede baan, veel verantwoordelijkheid, druk gezinsleven en nog dynamischer sociaal leven. Er ‘moet’ zoveel, en in een enorm rationele wereld ga je dus al snel rationeel mee. We proberen alles in ons hoofd op te lossen. Dat wordt ons al van jongs af aan aangeleerd, denk maar aan het schoolsysteem of wat later aan de werkvloer. Maar maak je zo wel de juiste keuzes?

 

Niet voor niets is het aantal burn-outs in de westerse wereld de laatste jaren enorm gestegen. De wereld beweegt snel, maar hoe weet je nog wat goed is voor jou? Voel je nog wel wat goed is voor je? Wat verstandige keuzes zijn? Waar je uitdagingen liggen? We kennen het allemaal, je komt ergens of iemand vraagt je wat en je denkt: ’ik weet niet wat het is, maar het voelt niet goed.’
Niet voor niets is je gevoel je meest waardevolle raadgever. Daarna probeer je er vanuit de rationele hersendeel woorden aan te koppelen. Maar het begint bij gevoel en niet bij ratio.  Hoe fijn zou het nou zijn wanneer je je eigen gevoels-kompas weer leert kennen en vertrouwen?

 

balans fb

Voor jou

Met3-coaching is er voor iedereen die de balans in zichzelf wil (her)ontdekken. Aan de hand van een paard begeleid ik:

  • kinderen (8-12 jaar)
  • jongeren (12-18 jaar)
  • volwassenen
  • individueel of in een groep

 

Met3-coaching kan je helpen je om jezelf persoonlijk te ontwikkelen, om erachter te komen wat je belangrijk vindt in het leven, wat je graag zou willen veranderen, om te leren ontspannen, om dingen te veranderen of gewoon om meer gevoel te krijgen bij alles wat voor jou belangrijk is. Jarenlang praten is niet nodig, net zo min als het verleden herbeleven. Jij bepaalt zelf aan welk(e) doel(en) je wilt werken.

foto bak2

In welke situatie?

De vraag waarmee mijn klanten komen is zeer divers. En het paard helpt om de hulpvraag verder concreet te maken. Hieronder een aantal voorbeelden waarmee mijn klanten aan het werk zijn gegaan.

> Persoonlijke coaching (persoonlijke ontwikkeling & authenticiteit)

  • Lukken bepaalde dingen niet, maar je weet niet waardoor het komt?
  • Loop je op je werk tegen bepaalde zaken aan?
  • Maak je een moeilijke periode door in je leven?

> Echtscheiding

Een echtscheiding is voor kinderen een ingrijpende ervaring. Tijdens deze periode kan ik hen, samen met de ouders, begeleiden. Dit kan één op één en samen met de ouders.

> Levensvragen 

  • Het maken van keuzes en/of prioriteiten stellen en het vinden/verkrijgen van balans tussen hart en hoofd.
  • Met name de levensvragen als: wie ben ik, wat wil ik en waar sta ik, is iets wat kinderen en tieners vaak bezig houdt. Tijdens de coaching leren zij antwoord op deze vragen te vinden en zelf-inzicht te verkrijgen. Dit maakt hen weerbaar en geeft hen het vertrouwen dat zij er mogen zijn.

 

foto55